Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g rice noodles, dried
- water, boiling
- 3 Tbsp groundnut oil, for soaking and frying
- 40 g dry-roasted peanuts, unsalted
- 1 Tbsp palm sugar
- 1 Tbsp fish sauce
- 1 Tbsp soy sauce
- 2 Tbsp tamarind paste
- 150 g water, plus 2 Tbsp
- ½ tsp chilli powder
- 80 g carrots, cut in pieces
-
60
g shallots, halved
lub 60 g spring onions, cut in pieces (3 cm) - 2 garlic cloves
- 200 g chicken breasts, cut in strips (1 cm)
- 200 g firm tofu, diced (1 cm)
- 200 g fresh bean sprouts
- 2 medium eggs, beaten
- 2 limes, cut in wedges, for garnishing
- dried chilli flakes, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1968 kJ / 470 kcal
- Białko
- 30.4 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cajun Chicken and Sweet Potato Mash
25 min
Quick Beef Massaman Curry
40 min
Warm Chicken Peanut Noodle Salad
25 min
Turkey Burger
1h 25min
Satay Turkey Skewers
45 min
Quick Thai Chicken Curry
40 min
Thai Burger
35 min
Moroccan Lamb with Couscous
50 min
Chicken Korma
40 min
Sweet and sour chicken with rice
40 min
Easy Satay Chicken
30 min
Cashew Chicken
45 min