
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g rice noodles dried
- water boiling
- 3 Tbsp groundnut oil for soaking and frying
- 40 g dry-roasted peanuts, unsalted
- 1 Tbsp palm sugar
- 1 Tbsp fish sauce
- 1 Tbsp soy sauce
- 2 Tbsp tamarind paste
- 150 g water plus 2 Tbsp
- ½ tsp chilli powder
- 80 g carrots cut in pieces
-
60
g shallots halved
lub 60 g spring onions cut in pieces (3 cm) - 2 garlic cloves
- 200 g chicken breasts cut in strips (1 cm)
- 200 g firm tofu diced (1 cm)
- 200 g fresh bean sprouts
- 2 medium eggs beaten
- 2 limes cut in wedges, for garnishing
- dried chilli flakes for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 470 kcal / 1968 kJ
- Białko
- 30.4 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Węglowodany
- 27.8 g