Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g rice noodles, dried
- water, boiling
- 3 Tbsp groundnut oil, for soaking and frying
- 40 g dry-roasted peanuts, unsalted
- 1 Tbsp palm sugar
- 1 Tbsp fish sauce
- 1 Tbsp soy sauce
- 2 Tbsp tamarind paste
- 150 g water, plus 2 Tbsp
- ½ tsp chilli powder
- 80 g carrots, cut in pieces
-
60
g shallots, halved
lub 60 g spring onions, cut in pieces (3 cm) - 2 garlic cloves
- 200 g chicken breasts, cut in strips (1 cm)
- 200 g firm tofu, diced (1 cm)
- 200 g fresh bean sprouts
- 2 medium eggs, beaten
- 2 limes, cut in wedges, for garnishing
- dried chilli flakes, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1968 kJ / 470 kcal
- Białko
- 30.4 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warm Chicken Peanut Noodle Salad
25 Min
Quick Thai chicken curry
40 Min
Quick Thai Chicken Curry
40 Min
Easy Satay Chicken
30 Min
Peking Chicken
45 Min
Chicken and Chickpea Tagine
1 godz. 20 min
Cashew Chicken
45 Min
Sweet Chilli Chicken with Slaw
2 Std.
Quick Beef Massaman Curry
40 Min
Pork with Black Bean Sauce
30 Min
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40 Min
Chicken Curry with Spinach
1h 5 min