Eggplant with burghul
TM6 TM5 TM31

Eggplant with burghul

4.5 (6 ocen)

Składniki

  • 300 g fine burghul
  • 1000 g water
  • 2 garlic cloves
  • 1 lemon, zest only, no white pith
  • 4 spring onions/shallots, trimmed, white part cut into pieces; green part cut into thin slices
  • 40 g soy sauce
  • 1 tbsp mirin
  • 1 tbsp sesame oil
  • 2 tsp rice wine vinegar
  • ¼ tsp ground black pepper
  • 1 tsp raw sugar
  • 1 - 2 tsp sambal oelek (see Tips)
  • 6 sprigs fresh basil leaves
  • 6 sprigs fresh mint leaves
  • 40 g pumpkin seeds, roasted (see Tips)
  • 80 g roasted pine nuts
  • 500 g eggplant, cut into thin slices (approx. 5 mm)
  • olive oil, for drizzling
  • 1 - 2 tsp sea salt

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2353.3 kJ / 560.3 kcal
Białko
15.6 g
Węglowodany
55.5 g
Tłuszcz
27.9 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Błonnik
14.8 g
Sód
1852.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy