Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g fine burghul
- 1000 g water
- 2 garlic cloves
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 spring onions/shallots, trimmed, white part cut into pieces; green part cut into thin slices
- 40 g soy sauce
- 1 tbsp mirin
- 1 tbsp sesame oil
- 2 tsp rice wine vinegar
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp raw sugar
- 1 - 2 tsp sambal oelek (see Tips)
- 6 sprigs fresh basil leaves
- 6 sprigs fresh mint leaves
- 40 g pumpkin seeds, roasted (see Tips)
- 80 g roasted pine nuts
- 500 g eggplant, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- olive oil, for drizzling
- 1 - 2 tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2353.3 kJ / 560.3 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 14.8 g
- Sód
- 1852.5 mg
Alternatywne przepisy
Eggplant cannelloni
1h 35min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 Min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 Min
Tuna and olive empanaditas
4 Std. 5 Min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13 Std. 25 Min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40min
Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce
1h 40min
Artichoke and bean ragout
1 Std. 30 Min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Mushroom tart
50min
Pumpkin and tempeh bobotie
1 Std. 5 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.