
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g water plus extra for soaking
- 2 lemons juice only
- 4 globe artichokes (see Tips)
- 300 g frozen broad beans defrosted
- 200 g frozen green peas defrosted
- 200 g sugar snap peas cut into halves
- 4 garlic cloves
- 270 g turnips peeled and cut into pieces (1-2 cm)
- 270 g potatoes peeled and cut into pieces (1-2 cm)
- 4 pickling onions cut into halves
- 60 g unsalted butter cut into pieces
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g white wine
- 1 tsp dried tarragon
- 400 g canned black beans rinsed and drained (approx. 250 g after draining) (optional)
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only, torn into pieces
- ground black pepper to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 432.8 kcal / 1818.3 kJ
- Białko
- 23.3 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Błonnik
- 31.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Sód
- 568 mg