Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 80 g buckwheat groats, soaked overnight
- 1 - 2 garlic cloves, to taste (see Tips)
- 70 g red onion
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 90 g carrot, cut into quarters
- 1 celery stalk, cut into quarters
- 50 g walnuts
- 1 tbsp ground coriander
- 1 tbsp Bragg's® liquid aminos (see Tips)
- 1 pinch sea salt
Filling
- 3 fresh portobello mushrooms, cut into slices
- 2 tbsp tamari
- 3 tbsp extra virgin olive oil
- 1 - 2 garlic cloves, to taste (see Tips)
- 100 g raw cashew nuts
- 80 g pine nuts
- 30 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 1 pinch sea salt
- 50 g fresh baby spinach leaves
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 100 g rocket, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1244.3 kJ / 296.3 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 531.1 mg
Alternatywne przepisy
Savoury tofu quiche
1h 30min
Cauliflower "fried" rice
45min
Autumn vegetable gratin
50min
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40min
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1 Std. 40 Min
Tomato and lentil dahl
35min
Artichoke and bean ragout
1h 30min
Breakfast sausages
1h 5min
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Carrot poppy seed muffins
1h 15min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40min
Melanzane parmigiana
2 Std. 5 Min