Polenta zucchini slice

Polenta zucchini slice

3.5 48 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil plus extra to grease and brush
    30 g
  • zucchini 1 x unpeeled and trimmed, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tips), 1 x deseeded and cut into pieces (3 cm)
    2
  • fresh baby spinach leaves
    60 g
  • brown onion cut into quarters
    150 g
  • garlic cloves
    2
  • red capsicum (approx. 50 g), deseeded and cut into pieces (3 cm)
    ½
  • carrot cut into pieces (3 cm)
    1
  • filtered water
    700 g
  • stock paste (see Tips)
    1 ½ tbsp
  • dried oregano
    ½ tsp
  • polenta
    150 g
  • ground black pepper
    2 pinches
  • pine nuts
    1 tbsp
  • vegan Parmesan cheese to sprinkle (optional)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 58.7 mg
Białko 1.9 g
Kalorie 353.5 kJ / 84.5 kcal
Tłuszcz 5.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 7.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...