Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra to grease and brush
- 2 zucchini, 1 peeled into ribbons and 1 deseeded and cut into pieces (3 cm)
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- ½ red capsicum (approx. 50 g), deseeded and cut into pieces (3 cm)
- 1 carrot, cut into pieces (3 cm)
- 700 g filtered water
- ½ tsp dried oregano
- 1 ½ tbsp stock paste (see Tips)
- 150 g polenta
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tbsp pine nuts
- vegan Parmesan cheese, to sprinkle (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 671.1 kJ / 159.8 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Leek quiche
1 Std. 20 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Vegan mayonnaise
15min
Mushroom stroganoff
20min
Buckwheat and mushroom quiche
29h 20min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2h 30min
Mashed pea and corn slice
40min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Pea and garden mint fritters
25 Min
Butternut mac and cheese
45min
Vegan moussaka
1h 50min