Urządzenia i Akcesoria
Wegański smalec
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
350 g
Składniki
-
120 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
10 g cebuli
-
50 g oleju z pestek winogron
-
200 g oleju kokosowego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 czubata łyżeczka soli
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki kminku, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
898.9 mg
Białko
0.2 g
Kalorie
2676.4 kJ /
639.7 kcal
Tłuszcz
71.6 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
50.8 g
Węglowodany
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Sernik z tofu (tofurnik)
4 godz. 40 min
Meksykańska pasta z fasoli
20 min
Weganella-wegańska mozarella
6 godz. 20 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Wegański majonez
15 min
Pizza z wegańskim "serem" z ziemniaków
1 godz. 40 min
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1 godz. 15 min
Wegańskie bezy
2 godz. 45 min
Pasztet warzywny z soczewicą
2 godz. 30 min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 godz.