Urządzenia i Akcesoria
Chałka z kardamonem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
20 kromek
Składniki
-
250 g mleka 3,2% tłuszczu
-
100 g cukru
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
670 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
3 jajka
-
2 szczypty soli
-
1 łyżka kardamonu, mielonego
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
50 g rodzynek (opcjonalnie)
-
migdały, w płatkach do posypania chałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Białko
5.5 g
Kalorie
885.7 kJ /
211.6 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZYPRAWY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3 godz. 45 min
Focaccia z figami i rozmarynem
2 godz.
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 godz. 20 min
Drożdżówki z jabłkami
2 godz. 35 min
Wytrawne orzechowe scones
30 min
Babka drożdżowa Panettone
3 godz.
Brioszka z czekoladą
2 godz. 10 min
Szafranowe bułeczki lussekatter
2 godz. 10 min
Kringel
2 godz. 40 min
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2 godz.
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 godz. 20 min