Urządzenia i Akcesoria
Moczka wegańska
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
800 - 900 g kompotu owocowego (patrz wskazówka)
-
300 g pierniczków bezglutenowych, wegańskich (patrz wskazówka)
-
100 g migdałów, w płatkach plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
50 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
50 g rodzynek
-
50 - 70 g śliwek suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
50 g moreli suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
20 - 30 g syropu daktylowego20 - 30 g syropu z agawy
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
200 g mleka kokosowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.5 g
Kalorie
1828.2 kJ /
438.2 kcal
Tłuszcz
25.5 g
Błonnik
6.8 g
Węglowodany
50.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 Std. 10 Min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 Std. 30 Min
Wegańskie ciasto kokosowe
50 Min
Wegański torcik na zimno z brzoskwiniami i malinami
4 Std.
Veganisu z espresso i migdałami
6 Std.
Kartofelki marcepanowe
1 Std. 15 Min
Tiramisu bez laktozy
12 Std. 40 Min
Wodzionka
25 Min
Wegański szarpaniec
7 Std. 10 Min
Makówki (Makiełki)
35 Min
Moczka
45 Min
Bigos staropolski
1 Std. 35 Min