Urządzenia i Akcesoria
Moczka wegańska
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
800 - 900 g kompotu owocowego (patrz wskazówka)
-
300 g pierniczków bezglutenowych, wegańskich (patrz wskazówka)
-
100 g migdałów, w płatkach plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
50 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
50 g rodzynek
-
50 - 70 g śliwek suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
50 g moreli suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
20 - 30 g syropu daktylowego20 - 30 g syropu z agawy
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
200 g mleka kokosowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.5 g
Kalorie
1828.2 kJ /
438.2 kcal
Tłuszcz
25.5 g
Błonnik
6.8 g
Węglowodany
50.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makówki (Makiełki)
35 min
Moczka
45 min
Krem kawowy
20 min
Chowder z ryb słodkowodnych
1 godz. 30 min
Tort z masłem orzechowym
3 godz. 30 min
Wegańskie ciasto kokosowe
50 min
Ciasteczka bananowo-orzechowe
45 min
Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
12 godz. 30 min
Deser makowy
26 godz. 45 min
Kartofelki marcepanowe
1 godz. 15 min
Bigos z czerwonej kapusty
1 godz. 30 min
Sałatka rosyjska z burakami
1 godz. 10 min