Moczka wegańska
TM6 TM5

Moczka wegańska

4.4 ( 14 ocen )

Składniki

  • 800 - 900 g kompotu owocowego (patrz wskazówka)
  • 300 g pierniczków bezglutenowych, wegańskich (patrz wskazówka)
  • 100 g migdałów, w płatkach plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 50 g orzechów laskowych, blanszowanych
  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 50 g rodzynek
  • 50 - 70 g śliwek suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
  • 50 g moreli suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
  • 20 - 30 g syropu z agawy
    lub 20 - 30 g syropu daktylowego
  • 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 200 g mleka kokosowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
438.2 kcal / 1828.2 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
25.5 g
Węglowodany
50.9 g
Błonnik
6.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy