
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 - 900 g kompotu owocowego (patrz wskazówka)
- 300 g pierniczków bezglutenowych, wegańskich (patrz wskazówka)
- 100 g migdałów, w płatkach plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 50 g orzechów laskowych, blanszowanych
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 50 g rodzynek
- 50 - 70 g śliwek suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
- 50 g moreli suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
20 - 30
g syropu z agawy
lub 20 - 30 g syropu daktylowego - 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 200 g mleka kokosowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 438.2 kcal / 1828.2 kJ
- Białko
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Makówki (Makiełki)
35 min
Wielkanocna zupa gulaszowa z białą kiełbasą
40 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Pudding migdałowy
30 min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4 godz. 10 min
Moczka
45 min
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
3 godz. 15 min
Wegański szarpaniec
7 godz. 10 min
Rożki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Veganisu z espresso i migdałami
6 godz.
Tort z masłem orzechowym
3 godz. 30 min
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami
45 min