Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 - 900 g kompotu owocowego (patrz wskazówka)
- 300 g pierniczków, bezglutenowych, wegańskich (patrz wskazówka)
- 100 g migdałów, w płatkach, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 50 g orzechów laskowych, blanszowanych
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 50 g rodzynek
- 50 - 70 g śliwek suszonych, bez pestek, pokrojonych na kawałki
- 50 g moreli suszonych, bez pestek, pokrojonych na kawałki
-
20 - 30
g syropu z agawy
lub 20 - 30 g syropu daktylowego - 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 200 g mleka kokosowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1828.2 kJ / 438.2 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Waniliowy napój ryżowy
1 Std.
Wigilijna kapusta z grzybami
1 Std. 20 Min
Czekoladowe affogato
10 Min
Czekolada z mleczkiem kokosowym
15 Min
Makówki (Makiełki)
35 Min
Moczka
45 Min
Gorąca czekolada bez laktozy
15 Min
Wodzionka
25 Min
Czekolada po meksykańsku
30 Min
Czekolada amaretto
10 Min
Kartofelki marcepanowe
1h 15min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 Std. 10 Min