Tarte au potiron, poireaux et lardons

Tarte au potiron, poireaux et lardons

4.7 700 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 parts

Składniki

La pâte brisée
  • de beurre doux et un peu pour le moule
    75 g
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    150 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'eau
    50 g
La garniture
  • de blanc de poireau coupé en tronçons
    100 g
  • d'échalote coupée en deux
    40 g
  • de lardons
    100 g
  • de beurre demi-sel
    15 g
  • d'eau
    400 g
  • de bouillon de légumes émietté
    1 cube
  • de chair de potiron détaillée en cubes
    500 g
  • œufs
    2
  • de farine de blé
    15 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    200 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de comté émincé en fines lamelles
    50 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 453.3 kcal / 1885.2 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 33.5 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...