Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak

Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak

3.8 21 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

Libańskie chlebki z zatarem
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • bazylii, suszonej
    1 łyżeczka
  • tymianku, suszonego
    1 czubata łyżeczka
  • cząbru, suszonego
    1 łyżeczka
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • ziaren pieprzu zielonego
    1 łyżeczkę
  • ziaren sezamu, białego
    40 g
  • skórki otartej z cytryny
    1 łyżeczka
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    60 g
  • wody
    140 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    15 g
  • cukru
    ½ łyżeczki
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    170 g
Sałatka z pęczaku
  • kaszy jęczmiennej pęczak
    150 g
  • szałwii, świeżej
    15 - 20 liści
  • masła
    30 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • żółtej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 3 cm kawałki
    120 g
  • wody
    260 g
  • awokado pokrojonego w 1 cm kostkę
    100 g
  • czarnych oliwek odsączonych z zalewy
    60 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    2 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 616 kcal / 2581 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 36.2 g
Węglowodany 68.5 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...