
Urządzenia i Akcesoria
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Libańskie chlebki z zatarem
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
bazylii, suszonej1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego1 czubata łyżeczka
-
cząbru, suszonego1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
ziaren pieprzu zielonego1 łyżeczkę
-
ziaren sezamu, białego40 g
-
skórki otartej z cytryny1 łyżeczka
-
soli¾ łyżeczki
-
oliwy z oliwek60 g
-
wody140 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
cukru½ łyżeczki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu170 g
Sałatka z pęczaku
-
kaszy jęczmiennej pęczak150 g
-
szałwii, świeżej15 - 20 liści
-
masła30 g
-
soli¾ łyżeczki
-
żółtej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 3 cm kawałki120 g
-
wody260 g
-
awokado pokrojonego w 1 cm kostkę100 g
-
czarnych oliwek odsączonych z zalewy60 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
616 kcal /
2581 kJ
Białko
11.5 g
Tłuszcz
36.2 g
Węglowodany
68.5 g
Błonnik
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LUNCHBOX
9 Przepisów
Polska
Polska