Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 300 g di biscotti ai cereali
- 100 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 250 g di mascarpone
Crema alla ricotta
- 130 g di zucchero
- 250 g di ricotta
- 100 g di panna (min. 30% di grassi) fresca
- 1 ½ cucchiaio di cacao amaro in polvere
Ganache
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di cioccolato fondente a pezzi
Ultimare la preparazione
- 200 g di frutti di bosco, misti, freschi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1916 kJ / 458 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35.3 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bicchierini cocco e menta
3 Std.
Focaccia dolce alle mele
1h 45min
Cupcake con crema e fragole
1 Std.
Cheesecake cotta alle fragole
1 Std. 30 Min
Tiramisù
5h 40min
Tiramisù alle fragole e cioccolato bianco
1h 40min
Salame bianco con ciliegie
3 godz. 40 min
Cheesecake marmorizzata
8 Std. 30 Min
Tiramisù alle fragole
3 Std. 30 Min
Cheesecake all'uva fragola
10h
Cheesecake ai lamponi
3 Std. 20 Min
Crostata alla crema di cioccolato
1h 45min