Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di acqua
-
15
g di lievito di birra fresco
lub 1 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato -
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo - 300 g di farina tipo 00
- 200 g di farina di grano duro
- 100 g di farina di forza (manitoba)
- 2 cucchiaini di sale
Terminare la preparazione
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di pomodori perino a fette
- 1 spicchio di aglio a fettine
- 1 cucchiaio di origano secco
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 78.9 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia di patate
2 godz. 50 min
Calzone
2 godz. 50 min
Focaccia pugliese
1 Std. 10 Min
Focaccia a sorpresa
2 Std.
Panzerotti romani
1 Std. 10 Min
Focaccine fantasia
2h 5min
Focaccia ai cicinielli
1 Std. 45 Min
Calzoni ricotta e funghi
1h 5 min
Pizza Margherita
2 Std.
Focaccia alla crema di formaggi
2h 10 min
Pizza Margherita e basilico
2h 10 min
Focaccia con patate e rosmarino
2 godz. 35 min