Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di farina per dolci + q.b.
- 350 g di farina manitoba
- 15 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 15 g di zucchero
- 4 uova
- 125 g di latte intero fresco
- 5 g di sale
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 1 tuorlo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Plumcake ripieni al gianduia
50min
Panini all'olio
3 Std. 10 Min
Biscotti ricoperti di cioccolato
1h 40min
Cornetto gigante
6h
Baguette dolce
4h 30min
Bottoncini al latte semidolci
5 Std. 10 Min
Fiocchi
7h 30 min
Brioche morbide molisane
7h
Panini dolci al latte
2h 40min
Panini al latte ripieni di crema alla vaniglia
40min
Croissant francese
5 Std. 20 Min
Crostatine alla crema gianduia
2h