Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 150 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 200 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Impasto
- 250 g di acqua a temperatura ambiente
- 1 cucchiaio colmo di sale
- 500 g di farina tipo 0
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 912 kJ / 218 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4 Std.
Pane al rosmarino
10h 55min
Baguette
4 Std.
Pane tipo ciabatta
26 Std.
Pagnotta al rosmarino
3 Std. 30 Min
Panini rosette
23 godz. 20 min
Pane pugliese
29h 20min
Polka (pane francese)
5h
Pane al semolino
4 Std.
Pagnotta casereccia
5 Std. 10 Min
Rosette
5 Std. 20 Min
Ciabattine veloci
3u. 10min