Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 150 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 200 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Impasto
- 250 g di acqua a temperatura ambiente
- 1 cucchiaio colmo di sale
- 500 g di farina tipo 0
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 912 kJ / 218 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4 godz.
Pane arabo al rosmarino con za'hatar
50min
Filone di sola semola
2h 50min
Pane alle olive
2h 20min
Pane tipo ciabatta
26h
Ciabattine veloci
3h 10 min
Pane al semolino
4 godz.
Treccia di grano duro alla salvia
5óra
Pane al lardo e timo
4h 50min
Panini rosette
23 godz. 20 min
Pane pugliese
29 godz. 20 min
Polka (pane francese)
5óra