
Urządzenia i Akcesoria
Wegański majonez
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
450 g
Składniki
-
oleju słonecznikowego250 g
-
napoju sojowego niesłodzonego150 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego25 g
-
syropu z agawy½ - ¾ łyżeczki
-
musztardy np. delikatesowej15 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
512.1 kcal /
2142.6 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
56 g
Węglowodany
3 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Sód
563.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POTRAWY WEGAŃSKIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta bezjajeczna
5 min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 godz. 10 min
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1 godz. 15 min
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Seitan
1 godz. 45 min
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Koncentrat bulionu wegańskiego
20 min
Veganisu z espresso i migdałami
6 godz.
Wegański parmezan
25 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Weganella-wegańska mozarella
6 godz. 20 min
Wegańskie naleśniki
50 min