
Urządzenia i Akcesoria
Pizza z wegańskim "serem" z ziemniaków
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
wody670 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki250 g
-
marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki50 g
-
mąki pszennej typ 550, plus dodatkowa ilość do oprószenia300 g
-
oliwy z oliwek110 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
cukru1 łyżeczka
-
oregano, suszonego2 ½ łyżeczki
-
soli2 ¾ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbek czosnku1
-
płatków drożdżowych30 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej¼ łyżeczki
-
przecieru pomidorowego, typu passata250 g
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy140 g
-
różyczek brokułu podzielonych na 0,5-1 cm kawałki120 - 150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
451.3 kcal /
1889.7 kJ
Białko
10.8 g
Tłuszcz
20.3 g
Węglowodany
61.3 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
783.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGE ENERGIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Burger z tofu
2 godz.
Seitan
1 godz. 45 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 godz.
Wegański ser
6 godz. 40 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Wegański sos boloński
40 min
Pasta bezjajeczna
5 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min
Wegańskie naleśniki
50 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Wiosenny twarożek z tofu
10 min