Urządzenia i Akcesoria
Pizza z wegańskim "serem" z ziemniaków
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
670 g wody
-
250 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
50 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
300 g mąki pszennej typ 550, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
110 g oliwy z oliwek
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
2 ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
2 ¾ łyżeczki soli
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
30 g płatków drożdżowych
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
250 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
140 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
120 - 150 g różyczek brokułu podzielonych na 0,5-1 cm kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
783.8 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
1889.7 kJ /
451.3 kcal
Tłuszcz
20.3 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
61.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGE ENERGIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegański Eton Mess kokosowo-truskawkowy
2 godz. 35 min
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 godz.
Weganella-wegańska mozarella
6 godz. 20 min
Pasta bezjajeczna
5 min
Wegańskie bezy
2 godz. 45 min
Wrapy z pastą z fasoli i pieczonymi warzywami
1 godz. 40 min
Chakalaka
45 min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 godz. 40 min
Burger wegański
3 godz. 55 min
Wegańskie naleśniki
50 min
Burgery fasolowe z sosem pistou i surówką kolesław
1 godz. 30 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min