![Risotto ai pistacchi, stracchino e bresaola Risotto ai pistacchi, stracchino e bresaola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4107381E-3CA8-4571-89E4-136C55F636B2/Derivates/4087C0B4-B9B5-4FA9-AB51-CB80D356A3D6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di pistacchi al naturale sgusciati non salati, spellati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne fatto in casa - 70 g di stracchino a pezzi
- 70 g di bresaola a striscioline
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1925 kJ / 460 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alle more
40min
Risotto alle fragole e peperoncino
40min
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30min
Risotto al salmone con crema di porri
40min
Risotto bresaola e pere (senza glutine)
35min
Risotto al Barolo
30min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35min
Risotto con Brie, speck e noci
35min
Risotto affumicato
35min
Risotto al salmone affumicato
30min
Risotto alla birra
35min
Risotto al limone e prosciutto crudo
35min