Risotto al nero di seppia

Risotto al nero di seppia

4.2 70 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

Sugo di pesce
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
  • 2 bustine di nero di seppia liquido (da 4 g cad.)
  • 650 g di acqua
  • 300 g di seppie fresche a listarelle sottili
  • 200 g di pomodori pelati a pezzettoni
  • 1 cucchiaino di sale
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo di pesce
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 20 g di burro

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 436 kcal / 1824 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...