![Arrosto di vitello con carciofi Arrosto di vitello con carciofi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FD37E7C6-5BAD-421A-B5D9-6B3D066156D2/Derivates/4A7E3EEB-E665-4BCB-A104-227F31B87349.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di sedano a pezzi (3 cm)
- 50 g di carote a pezzi (3 cm)
- 100 g di cipolle a pezzi (3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 carciofi a fettine
- 800 g di carne di vitello in un solo pezzo (sottofesa)
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco + q.b.
- 350 g di latte
-
250
g di brodo di carne
lub 250 g di acqua e ½ cucchiaino di dado di carne fatto in casa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1335 kJ / 319 kcal
- Białko
- 45.6 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coniglio ripieno ai carciofi
1h 40min
Vitello tonnato
24h 45min
Arrosto di lonza con purè di patate
1h 30min
Roastbeef
55 min
Tasca di vitello ripiena
1h 20min
Faraona al vino rosso
1h 30min
Coniglio alla mediterranea
50 Min
Arrosto di tacchino con ratatouille
1 Std.
Brasato di manzo al vino rosso
12h 30min
Coniglio in umido
1h 25min
Ossobuco alla milanese
1 Std. 10 Min
Spezzatino di vitello con patate e fagiolini
1 Std. 10 Min