![Risotto alla valdostana Risotto alla valdostana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0ac28053-d002-4ee3-bc80-045bbe819dac/Derivates/57a2892c-fe65-4780-9fb0-f269b1ead658.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di cipolla
- 80 g di burro a tocchetti
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 50 g di vino bianco
- 900 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
- ½ cucchiaino di sale
- 320 g di Fontina a dadini
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3122.1 kJ / 745.7 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 41.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 640.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle ai quattro formaggi
25 Min
Risotto alla milanese
30 Min
Risotto all'Arneis con salsiccia di Bra
45min
Risotto rosmarino e speck
25 Min
Risotto Castelmagno e nocciole
30 Min
Risotto timo e toma
35min
Risotto alla monzese
35min
Risotto pere e Taleggio
40 Min
Risotto al Barolo
30 Min
Risotto al Taleggio con cipolla di Tropea caramellata al balsamico
1 Std.
Risotto al Parmigiano Reggiano
35min
Risotto ai quattro formaggi
40 Min