![Polpette di manzo e salsiccia Polpette di manzo e salsiccia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/00062C54-A866-4AD6-A721-E7C5C082405A/Derivates/4CF040EA-9088-453E-892F-6A9226C1C38C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di mollica di pane raffermo
- 40 g di latte
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 50 g di cipolle a pezzi
- 200 g di carne trita di manzo
- 200 g di salsiccia cruda, sgranata
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1385 kJ / 331 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di tacchino con contorno di patate dolci e spinaci
45 min
Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano
35 min
Polpette al sugo
45 min
Polpette croccanti di tacchino e lenticchie
1 godz.
Polpette di pollo con pancetta croccante
45 min
Polpette di pollo
25min
Bocconcini di pollo al latte e formaggio
30 min
Polpette di tacchino e spinaci
40 мин.
Hamburger di maiale con salsa ai peperoni
1 godz.
Polpette di merluzzo e patate
55 min
Polpettone classico
1h 15min
Polpette classiche
1 godz.