Arancini di riso vegetariani

Arancini di riso vegetariani

4.8 22 oceny
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
10 pezzi

Składniki

Ragù vegetariano
  • di cipolla a pezzi
    150 g
  • di olive verdi e nere, denocciolate
    100 g
  • di capperi sotto sale lavati ed asciugati
    10 g
  • di basilico fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di passata di pomodoro
    250 g
Arancini
  • di scalogno a metà
    30 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
    400 g
  • di acqua
    800 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di zafferano
    1 bustina
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato
    50 g
  • olio per frittura
  • uova sbattute
    4
  • pangrattato

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 462 kcal / 1933 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...