Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ragù vegetariano
- 150 g di cipolla a pezzi
- 100 g di olive verdi e nere, denocciolate
- 10 g di capperi sotto sale, lavati ed asciugati
- 1 mazzetto di basilico fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di passata di pomodoro
Arancini
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 bustina di zafferano
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- olio per frittura
- 4 uova sbattute
- pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crocchette di riso con Parmigiano reggiano
1h
Pizza ai frutti di mare
2h
Pizza alle zucchine
1h 45min
Club Sandwich manzo e cipolle con jalapeno in agrodolce
6 Std. 30 Min
Happy sun beach
10min
Sfinci siciliani salati
3 Std. 30 Min
Cannelloni ripieni di carciofi in salsa al pomodoro
1 godz. 35 min
Crackers di riso
3h 10 min.
Polpette di pane e seitan con cipolle stufate
55 min
Melanzane alla siciliana
1h 15min
Cartocci e viennesi siciliani
3 Std. 15 Min
Melanzane ripiene all'orientale
1h 20min