Ravioli con ripieno di carne

Ravioli con ripieno di carne

4.7 12 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

Pasta fresca
  • di farina tipo 00
    400 g
  • uova
    4
  • di olio extravergine di oliva
    10 g
Ripieno
  • di Parmigiano reggiano a pezzi
    100 g
  • di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
    1 rametto
  • cipolla a pezzi
    1
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di bocconcini di carne di vitello senza nervi
    125 g
  • di lonza di maiale in pezzi
    125 g
  • di carne di coniglio in pezzi
    100 g
  • di vino bianco secco
    100 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato fresco
    1 pizzico
  • di prosciutto cotto a cubetti
    150 g
  • di spinaci baby freschi
    100 g
  • uovo
    1
Terminare la preparazione
  • farina q.b. per infarinare
  • farina di semola di grano duro q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 949 kcal / 3969 kJ
Białko 73.3 g
Tłuszcz 35.9 g
Węglowodany 83.1 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...