Granita di mandorle e caffè con panna

Granita di mandorle e caffè con panna

4.2 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 20 min
8 porzioni

Składniki

Granita al caffè
  • 200 g di zucchero
  • 300 g di caffè espresso
  • 300 g di acqua
Granita alle mandorle
  • 200 g di zucchero
  • 240 g di mandorle pelate
  • 700 g di cubetti di ghiaccio
  • 1000 g di latte
Terminare la preparazione
  • 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda

Wartości odżywcze na 1 bicchiere

Kalorie 628 kcal / 2627 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...