Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto
- 90 g di farina tipo 00
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 1 pizzico di sale
- 4 uova
- 120 g di zucchero
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
Crema Bimby® al pistacchio
- 200 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati, tostati
- 100 g di zucchero
- 500 g di latte
- 2 uova
- 40 g di farina
- acqua q.b.
- cubetti di ghiaccio q.b.
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
Bagna
- 100 g di zucchero
- 200 g di acqua
Terminare la preparazione
- pistacchi tritati q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2458 kJ / 587.7 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 49.3 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta ai frutti esotici
8h 10min
Danish layer cake
4 Std.
Cupcake con panna montata
55 Min
Torta bara al cioccolato
2 godz. 20 min
Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape
1 godz. 20 min
Cupcake di Pasqua
1h
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 min
Torta Red velvet
3 godz.
Torta Bimby® ai mirtilli
1 Std. 15 Min
Torta Bimby® al cioccolato e fragole
50 Min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 min
Torta foresta nera
3 godz.