Torta Bimby® al pistacchio e cacao

Torta Bimby® al pistacchio e cacao

3.7 50 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
10 fette

Składniki

Pasta biscotto
  • di farina tipo 00
    90 g
  • di cacao amaro in polvere
    30 g
  • di sale
    1 pizzico
  • uova
    4
  • di zucchero
    120 g
  • di zucchero vanigliato
    1 cucchiaino
Crema Bimby® al pistacchio
  • di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati tostati
    200 g
  • di zucchero
    100 g
  • di latte
    500 g
  • uova
    2
  • di farina
    40 g
  • acqua q.b.
  • cubetti di ghiaccio q.b.
  • di panna (min. 30% di grassi)
    500 g
Bagna
  • di zucchero
    100 g
  • di acqua
    200 g
Terminare la preparazione
  • pistacchi tritati q.b.

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 587.7 kcal / 2458 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 36.8 g
Węglowodany 49.3 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...