![Torta Bimby® al pistacchio e cacao Torta Bimby® al pistacchio e cacao](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4470b9bd-490c-413c-8852-d2ef0fd3acf7/Derivates/8f72cf89-3ce9-4d23-bfa8-969bec0997aa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto
- 90 g di farina tipo 00
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 1 pizzico di sale
- 4 uova
- 120 g di zucchero
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
Crema Bimby® al pistacchio
- 200 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati, tostati
- 100 g di zucchero
- 500 g di latte
- 40 g di farina
- 2 uova
- acqua q.b.
- cubetti di ghiaccio q.b.
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
Bagna
- 200 g di acqua
- 100 g di zucchero
Terminare la preparazione
- pistacchi tritati q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2458 kJ / 587.7 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 49.3 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta foresta nera
3ч.
Torta al cioccolato bianco e crema al whisky
9 godz.
Torta ricotta e pistacchio
8h
Torta ragnatela
2h 40min
Torta party-pops
2ч. 10 мин.
Crema Bimby ® al pistacchio
50 мин.
Tiramisù all'arancia e pistacchi
3h 30min
Crostata al tiramisù
3 godz. 15 min
Torta tripla al cioccolato
3 godz. 55 min
Crema diplomatica
30 min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25min
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 Min