Torta Bimby® al pistacchio e cacao
TM31 TM5 TM6

Torta Bimby® al pistacchio e cacao

3.6 (49 ocen)

Składniki

Pasta biscotto

  • 90 g di farina tipo 00
  • 30 g di cacao amaro in polvere
  • 1 pizzico di sale
  • 4 uova
  • 120 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato

Crema Bimby® al pistacchio

  • 200 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati, tostati
  • 100 g di zucchero
  • 500 g di latte
  • 2 uova
  • 40 g di farina
  • acqua q.b.
  • cubetti di ghiaccio q.b.
  • 500 g di panna (min. 30% di grassi)

Bagna

  • 100 g di zucchero
  • 200 g di acqua

Terminare la preparazione

  • pistacchi tritati q.b.

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
2458 kJ / 587.7 kcal
Białko
14.8 g
Węglowodany
49.3 g
Tłuszcz
36.8 g
Błonnik
3.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy