Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 300 g di biscotti al cacao
- 150 g di burro morbido
Crema al caffè
- 40 g di caffè espresso freddo (2 tazzine)
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) non zuccherata
- 180 g di latte condensato
Terminare la preparazione
- crema gianduia q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2205 kJ / 527 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta fredda alla crema gianduia
50 min
Crema al cioccolato bianco e caffè
20 Min
Crema al caffè
15 Min
Torta gelato napoletana
18 Std. 55 Min
Dolcetti al cocco e cioccolato
2 Std.
Torta gelato ai frutti rossi e biscotti
6 godz. 20 min
Mousse al pistacchio
1 Std. 30 Min
Liquore ai frutti di bosco
30 Min
Sbriciolata di biscotti alla crema gianduia e mascarpone
7 godz.
Semifreddo nocciolato
8h 20min
Tartufini al tiramisù
3 Std. 15 Min
Sbriciolata agli amaretti e crema gianduia
45 Min