Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pasticcera
- 500 g di latte
- 4 tuorli
- 1 uovo
- 130 - 150 g di zucchero, in base alla dolcezza desiderata
- 60 g di farina tipo 00
- 1 bustina di vaniglia in polvere
Pasta sfoglia veloce
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda (tenuta in congelatore per 10 minuti)
- 2 pizzichi di sale
Terminare la preparazione
- 50 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1987 kJ / 475 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Freakshake gusto macarons
2hod. 40min
Pappardelle ripiene di piselli
2 Std. 25 Min
Limoncello
192 Std. 30 Min
Cassata gelato
11 Std. 20 Min
Salsa cocktail
10min
Mini millefoglie fragole e sambuco
3h 30min
Cappuccino di castagne
1 Std.
Torta ai tre cioccolati
5 Std. 20 Min
Bagel dolci al cioccolato
5 godz.
Torta cappuccino
2h
Bignè al cioccolato
3 Std.
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 分钟