Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pasticcera
- 500 g di latte
- 4 tuorli
- 1 uovo
- 130 - 150 g di zucchero, in base alla dolcezza desiderata
- 60 g di farina tipo 00
- 1 bustina di vaniglia in polvere
Pasta sfoglia veloce
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda (tenuta in congelatore per 10 minuti)
- 2 pizzichi di sale
Terminare la preparazione
- 50 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1987 kJ / 475 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glassa al cioccolato
20 min
Crema al burro al cacao
10 min
Tiramisù
5 godz. 40 min
Gelato biscotto cioccostelle
3 Std.
Pasta di zucchero
1h 10 min
Torta Cook-Key®
2h
Torta crema e cioccolato
1h 35min
Crema diplomatica
30min
Torta Diplomatica
3 Std.
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 min
Millefoglie
5 Std.
Ganache al cioccolato
12h 20min