![Crocchette di riso con Parmigiano reggiano Crocchette di riso con Parmigiano reggiano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0A8022A9-19E9-4E06-859A-1E3C8D307274/Derivates/E20EB710-13E0-4D07-AF97-977169E7EE64.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di prosciutto crudo a cubetti
- 250 g di riso a chicco corto
-
650
g di brodo di pollo
lub 650 g di acqua + 1 cucchiaino di dado per brodo di pollo - 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 tuorlo
Terminare la preparazione
- farina tipo 00
- pangrattato
- olio per frittura
- 2 - 3 uova sbattute
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 472 kJ / 113 kcal
- Białko
- 3.48 g
- Węglowodany
- 10.11 g
- Tłuszcz
- 6.49 g
- Błonnik
- 0.27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maccheroni al forno con sugo e polpettine
1h 30min
Crocchette di tonno
10 Std.
Crispedduzzi calabresi
1 godz. 5 min
Bocconcini al Parmigiano reggiano
4h 40min
Arancini ai frutti di mare
2h
Crocchette di riso al forno
1 Std. 35 Min
Arancini di riso vegetariani
2 Std. 5 Min
Crocchette con salame piccante
9h 30min
Crocchette di patate
1 Std. 10 Min
Crocchette di patate e speck
3h 20min
Nuggets di pollo (senza glutine)
45min
Calzone
2 Std. 50 Min