Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di prosciutto crudo a cubetti
- 250 g di riso a chicco corto
-
650
g di brodo di pollo
lub 650 g di acqua + 1 cucchiaino di dado per brodo di pollo - 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 tuorlo
Terminare la preparazione
- farina tipo 00
- pangrattato
- olio per frittura
- 2 - 3 uova sbattute
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 472 kJ / 113 kcal
- Białko
- 3.48 g
- Węglowodany
- 10.11 g
- Tłuszcz
- 6.49 g
- Błonnik
- 0.27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crocchette di patate e speck
3h 20 min
Crocchette di riso al forno
1h 35min
Maccheroni al forno con sugo e polpettine
1小时 30 分钟
Salatini würstel ed Emmental
1h
Panzerotti alla romana
55min
I tacconi allo sgagg
2小时
Patate duchessa
1h
Canapè mini hamburger
4 godz. 10 min
Pane barese
6h 15min
Ravioli fritti salati
1h 5 min
Panzerotti romani
1小时 10 分钟
Bannock
40min