Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di lievito di birra fresco
- 175 g di vino bianco secco
- 300 g di semola rimacinata di grano duro
- 200 g di farina tipo 00
- 150 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 506.2 kJ / 121 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 146.5 mg
Alternatywne przepisy
Crackers al pomodoro e Parmigiano reggiano
3 Std.
Il pane di Altamura
4 Std.
Taralli pugliesi
1h 15min
Ciabattine veloci
3 Std. 10 Min
Taralli alla pizzaiola
45 Min
Cracker dolci salati
1 Std. 30 Min
Tarallini al latte
3 Std. 10 Min
Friselle
4 Std.
Attorcigliati al sale marino
3h 15min
Ciabattine
3 Std. 30 Min
Piccoli filoni alle olive verdi
2 godz. 30 min
Treccine al finocchio
3 Std.