![Pizza diavola Pizza diavola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E8512DAF-43FF-42EC-81B4-90A06660573E/Derivates/BE91A475-05CE-4207-AADD-419C1167D3F0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (circa 8 g) - 400 g di farina di forza (manitoba)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 200 g di mozzarella a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di salame piccante, a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di pomodori datterino a metà senza semi
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3895 kJ / 931 kcal
- Białko
- 47.4 g
- Węglowodany
- 107.5 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Pizza quattro stagioni
1h 30min
Pizza alla marinara
1j 35 menit
Focaccia di patate
2 godz. 50 min
Pizza alla romana
1h 40min
Pizza ai quattro formaggi
1h 40min
Pizza con crosta ripiena di formaggio
2 Std. 20 Min
Panzerotti romani
1 Std. 10 Min
Pizza capricciosa
1j 35 menit
Pizza con salame piccante
2h
Pizza alle tre farine
1 godz. 55 min
Pizza margherita (per 1 persona)
1h 30min
Pizza Margherita e basilico
2h 10min