Pizza diavola

4.6 49 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
3 porzioni

Składniki

Impasto
  • 220 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • 20 g di lievito di birra fresco sbriciolato
    6 g di lievito di birra disidratato
  • 400 g di farina di forza (manitoba)
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale
Farcitura
  • 200 g di mozzarella a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di salame piccante a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 250 g di pomodori datterino a metà senza semi
  • 1 cucchiaino di sale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 983.2 kcal / 4113.9 kJ
Białko 41.9 g
Tłuszcz 43.5 g
Węglowodany 105.6 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 2353.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...