Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (circa 8 g) - 400 g di farina di forza (manitoba)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 200 g di mozzarella a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di salame piccante, a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di pomodori datterino a metà senza semi
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3895 kJ / 931 kcal
- Białko
- 47.4 g
- Węglowodany
- 107.5 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Pizza quattro stagioni
1h 30min
Pizza ai peperoni
1h 55min
Pizza alla romana
1h 40min
Pizza ai quattro formaggi
1h 40min
Pizza al salmone
1h 15 min
Pizza bianca alla rucola
1h 35min
Pizza con salame piccante
2h
Pizza vegetariana a lunga lievitazione
20h
Pizza alla marinara
1h 35min
Pizza capricciosa
1h 35min
Pizza margherita (per 1 persona)
1h 30min
Pizza Margherita e basilico
2h 10min