Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g di acqua
-
1
cucchiaino di malto di orzo
lub 1 cucchiaino di miele -
10
g di lievito di birra fresco
lub 150 g di lievito madre - 500 g di semola di grano duro + q.b.
- 1 cucchiaino colmo di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 895 kJ / 214 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pane siciliano
2h 45min
Il pane di Altamura
4 godz.
Ciabattine veloci
3h 10min
Mantovanine
2h 45min
Panini all'olio
3h 10min
Pagnotte turche
2h 20min
Pane al semolino
4 godz.
Pane con farina di mais
5 godz. 5 min
Filoncini di semola
4 godz.
Ciabattine
3h 30min
Rosette
5h 20min
Pagnotta casereccia
5 godz. 10 min