![Piadina romagnola farcita Piadina romagnola farcita](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B4C552B0-BC2D-4F35-AC21-E7A82E494F65/Derivates/26EAFA14-5387-42FA-B15F-C0A950D51F74.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Piadine
- 250 g di latte
- 100 g di strutto
- 500 g di farina tipo 0
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 10 g di sale
Farcia
- 4 scalogni a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di scarola, lavata, asciugata e a listarelle (3 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 20 olive taggiasche denocciolate
- 150 g di prosciutto crudo di Parma a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1478 kJ / 535 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strozzapreti pasticciati
1 Std. 40 Min
Piadina romagnola
15 min
Piadina romagnola
15 min
Pizzette al formaggio di capra
1 Std. 35 Min
Croissant con tonno affumicato
6h
Pane per hamburger
3h 20min
Croissant sfogliati ai cereali con prosciutto crudo e rucola
6h
Piadina sfogliata (1 porzione)
40p
Piadina al miele
1 Std. 10 Min
Buns (panini classici per hamburger)
4h 35 min
Piadina con esubero di lievito madre
1 Std. 50 Min
Tigelle
3h 50 min