![Cream tart Cream tart](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A132B2E1-D5CB-43EE-A190-08C61CD6DE86/Derivates/41fe6f97-8658-43d5-a870-56eee875984a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Primo impasto
- 70 g di zucchero
- 215 g di farina tipo 00
- 25 g di farina di mandorle
- 100 g di burro, a pezzi
- 55 g di uova
- 1 pizzico di sale
Secondo impasto
- 140 g di zucchero
- 430 g di farina tipo 00
- 50 g di farina di mandorle
- 200 g di burro, a pezzi
- 115 g di uova
- 1 pizzico di sale
Crema per farcire
- 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 200 g di latte condensato
- 500 g di mascarpone
Terminare la preparazione
- macarons q.b. per decorare
- fragole q.b. per decorare
- more q.b. per decorare
- lamponi q.b. per decorare
- mirtilli q.b. per decorare
- pistacchi al naturale, sgusciati e spellati q.b. per decorare
- fiori edibili q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2353.3 kJ / 562.4 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato bianco
12h 20min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 min
Pasta Choux
2h
Glassa di zucchero
10 Min
Pasta di zucchero
1 Std. 10 Min
Rainbow cake (Torta Arcobaleno)
4h 30min
Cake pops
4 Std. 25 Min
Pasta biscotto
1 Std.
Cream tart a cuore (di LuCake)
10h 20min
Ganache al cioccolato
12h 20min
Cioccolato temperato
15 Min
Glassa al cioccolato
20 min