Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Primo impasto
- 70 g di zucchero
- 215 g di farina tipo 00
- 25 g di farina di mandorle
- 100 g di burro, a pezzi
- 55 g di uova
- 1 pizzico di sale
Secondo impasto
- 140 g di zucchero
- 430 g di farina tipo 00
- 50 g di farina di mandorle
- 200 g di burro, a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 115 g di uova
Crema per farcire
- 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 200 g di latte condensato
- 500 g di mascarpone
Terminare la preparazione
- macarons q.b. per decorare
- fragole q.b. per decorare
- fiori edibili q.b. per decorare
- pistacchi al naturale, sgusciati e spellati q.b. per decorare
- more q.b. per decorare
- lamponi q.b. per decorare
- mirtilli q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2353.3 kJ / 562.4 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glassa di zucchero
10 min
Cioccolato temperato
15 Min
Glassa al cioccolato
20 min
Macaron al cioccolato
24h
Pasta sablé al cacao
1h 10 min
Pasta di zucchero
1h 10 min
Cream tart a cuore (di LuCake)
10h 20min
Rainbow cake (Torta Arcobaleno)
4 godz. 30 min
Torta Red velvet
3 Std.
Gravity cake con confetti colorati
3 Std.
Ganache al cioccolato bianco
12h 20min
Ganache al cioccolato
12h 20min