Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 100 g di latte
- 250 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci (15 g circa )
- 5 uova
- 250 g di zucchero
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
Caramello
- 70 g di zucchero
- 70 g di acqua
- 9 fette di ananas sciroppato, scolate (tenere da parte lo sciroppo)
- 9 ciliegie candite
- sciroppo di ananas
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1674 kJ / 400 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Berlingozzo
50 min.
Castagnole
1h 20min
Torta soffice al profumo di arance
55 min.
Torta della nonna
1h 30 min.
Castagnole ripiene
14h
Castagnole (Cecamarini)
1h 5 min.
Zuppa inglese al forno
3h 25 min
Torta mascarpone e noci
1h 30 min.
Torta all'ananas, limoncello e amaretti
1hod. 50min
Rotolo alla frutta
1h 25min
Crostata bigusto
1h 55min
Torta di mele e nocciole
1h