Cheesecake allo yogurt e fragole

Cheesecake allo yogurt e fragole

4.1 87 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
10 porzioni

Składniki

Base della cheesecake
  • di biscotti secchi
    200 g
  • di burro a pezzi
    100 g
Crema
  • di zucchero
    125 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    200 g
  • di gelatina in fogli precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
    10 g
  • di mascarpone
    250 g
  • di yogurt alla fragola
    125 g
Gelatina alle fragole
  • di fragole a fettine
    500 g
  • di zucchero
    30 g
  • limone il succo spremuto fresco
    1
  • di amido di mais (maizena)
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 445 kcal / 1862 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 29.2 g
Węglowodany 40.9 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...