Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'échalotes, coupées en deux
- 1 gousse d'ail
- 50 g de beurre doux, et un peu pour les ramequins
- 500 g de champignons de Paris frais, brossés et coupés en deux
- 30 g de champignons des bois déshydratés
- 200 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 921 kJ / 222 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chou-fleur en soufflé
55 min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 min
Petit flan au roquefort et brocoli
40 min
Flans de poireau
35 min
Flan d'aubergine
1h
Tarte de Savoie au chou
1h 30min
Terrine épinard-brocoli
4 Std. 45 Min
Brandade de sardine
35 min
Tarte à la betterave et au chèvre frais
45 min
Terrine de feta au basilic
3 Std.
Cake au chou-fleur
1h 15 min
Cake aux carottes, persil et chèvre
1h 10 min