![Gluten free pizza base Gluten free pizza base](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6E910470-8E87-4E72-B0A5-091E2FA0D069/Derivates/3A23B1E5-3676-49D6-A5B4-9D0B65BF39E8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g raw almonds
- 2 tbsp arrowroot starch
- 1 tsp baking powder
- ½ tsp sea salt
- 1 ½ tsp garlic powder
- 1 ½ tsp dried basil
- 1 tsp apple cider vinegar
- 2 eggs
- 2 tbsp olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 515.2 kJ / 122.6 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 185.4 mg
Alternatywne przepisy
Sunflower and sesame seed bread rolls
1 Std.
Gluten-free goodness pastry
1 Std.
Quinoa ANZAC biscuits
1 Std.
Gluten and grain free bread rolls
1h 20min
Gluten free plain flour
5min
Gluten and grain free bread rolls
1h 20min
Gluten free shortcrust pastry
1h 40min
Paleo sandwich bread
1 godz. 30 min
Gluten free flatbreads
40 Min
Gluten free flour mix
10 min
Almond shortcrust pastry
35 Min
Gluten free tortillas
40 Min