![Lemon tart Lemon tart](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/19DCA5DD-2637-467A-9BF1-7EB1EBD5B122/Derivates/0D3364D5-DA66-457C-9EC4-612AEBAC53D7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond quinoa pastry
- 100 g butter, chilled and cut into pieces (3 cm), plus extra for greasing
- 60 g raw almonds (see Tips)
- 40 g quinoa flakes
- 80 g plain flour
- 60 g wholemeal plain flour
- 1 egg
- 3 tsp cold water
Lemon filling
- 3 - 4 lemons (to taste), zest only, no white pith
- 2 tbsp raw sugar
- 60 g honey
- 180 g lemon juice (see Tips)
- 2 tsp cornflour
- 150 g coconut milk
- 3 eggs
- 3 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 905.7 kJ / 215.6 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 100.3 mg
Alternatywne przepisy
Baked cheesecake
2 godz. 55 min
Lemon meringue pie
3h
Apple cake
1 godz.
Lemon cake
2 Std.
Ricotta fruit tart
1 godz. 30 min
Chocolate truffle cake
2 Std. 15 Min
Gluten free lemon tart
2h 25min
Baked honey cheesecake
4 Std. 20 Min
Gluten free chocolate brownie
45 min
Blueberry crumble slice
1 godz. 15 min
Classic lemon tart
3 godz. 10 min
Home-style sponge cake
2h 30min