Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g basmati rice
- 110 g long grain brown rice
- 80 g millet
- butter, for greasing
- 40 g chickpea (besan) flour
- 140 g arrowroot flour
- 40 g chia seeds, plus extra to sprinkle
- 40 g pepita seeds, plus extra to sprinkle
- 2 tsp xanthan gum
- 1 tsp salt
- 2 tbsp honey
- 400 g water, plus extra to brush
- 2 tsp dried instant yeast or 20 g fresh yeast, crumbled
- 30 g macadamia oil or olive oil
- 1 tsp apple cider vinegar
- 2 eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 953.1 kJ / 226.9 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 204.7 mg
Alternatywne przepisy
Gluten and grain free bread rolls
1h 20 min
Seeded tahini crackers
1h 10 min
Gluten free sourdough bread
192h 20 min
Gluten free hot cross buns
3hod. 25min
Gluten and grain free bread rolls
1h 20 min
Sesame and chia seed loaf
2h 20 min
Gluten free plain flour
5 Min
Gluten free fruit and nut loaf
55 min
Gluten free breakfast pizza
1h 20 min
Gluten free flour mix
10 Min
Gluten-free goodness pastry
1h
Buckwheat bread
2h 5min