![Chia and pepita gluten free loaf Chia and pepita gluten free loaf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/58FA766B-4C74-4C99-94E8-678972613925/Derivates/CF914370-43D2-42EA-A3A5-699357B86963.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g basmati rice
- 110 g long grain brown rice
- 80 g millet
- butter, for greasing
- 40 g chickpea (besan) flour
- 140 g arrowroot flour
- 40 g chia seeds, plus extra to sprinkle
- 40 g pepita seeds, plus extra to sprinkle
- 2 tsp xanthan gum
- 1 tsp salt
- 2 tbsp honey
- 400 g water, plus extra to brush
- 2 tsp dried instant yeast or 20 g fresh yeast, crumbled
- 30 g macadamia oil or olive oil
- 1 tsp apple cider vinegar
- 2 eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 953.1 kJ / 226.9 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 204.7 mg
Alternatywne przepisy
Sesame and chia seed loaf
2h 20min
Gluten free breakfast pizza
1 Std. 20 Min
Gluten free ANZAC biscuits
45 min
Gluten-free goodness pastry
1 godz.
Gluten and grain free bread rolls
1 Std. 20 Min
Gluten and grain free bread rolls
1 Std. 20 Min
Paleo sandwich bread
1 Std. 30 Min
Gluten free flour mix
10 min
Gluten free hot cross buns
3h 25min
Gluten free rough puff pastry
1h 15min
Gluten free sourdough bread
192 Std. 20 Min
Buckwheat bread
2hod. 5min