Chia and pepita gluten free loaf
TM6 TM5

Chia and pepita gluten free loaf

4.7 (71 ocen)

Składniki

  • 110 g basmati rice
  • 110 g long grain brown rice
  • 80 g millet
  • butter, for greasing
  • 40 g chickpea (besan) flour
  • 140 g arrowroot flour
  • 40 g chia seeds, plus extra to sprinkle
  • 40 g pepita seeds, plus extra to sprinkle
  • 2 tsp xanthan gum
  • 1 tsp salt
  • 2 tbsp honey
  • 400 g water, plus extra to brush
  • 2 tsp dried instant yeast or 20 g fresh yeast, crumbled
  • 30 g macadamia oil or olive oil
  • 1 tsp apple cider vinegar
  • 2 eggs

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
953.1 kJ / 226.9 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
7.1 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Błonnik
3.5 g
Sód
204.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy