Wersje kompatybilne
Chocolate zucchini cupcakes with blueberry icing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate zucchini cupcakes
- coconut oil cooking spray, for greasing
- 100 g dairy free milk chocolate
- 250 g zucchini, cut into large pieces (3-4 cm)
- 80 g arrowroot flour
- 20 g raw cacao powder
- 50 g coconut flour
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 90 g dark coconut nectar syrup
- 1 tbsp natural vanilla extract
- 4 eggs
Blueberry icing
- 50 g coconut cream
- 1 tbsp gelatine powder
- 125 g fresh blueberries (1 punnet)
- 220 g icing sugar
- 20 g coconut oil (liquid)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1136.9 kJ / 270.7 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 158.4 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free gingerbread cookies
2h 35min
Avocado and banana popsicles
4h 5min
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
2h 15min
Chocolate zucchini mini loaves
1 godz. 30 min
Almond milk chocolate biscuits (Post-natal)
25 Std. 15 Min
Banana coconut ice blocks
7h 15min
Carrot poppy seed muffins
1h 15min
Rice crisp bars
1 godz. 10 min
Chocolate sweet potato slice
1h 15min
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1h
Gluten free chocolate brownie
45 min
Basic berry muffins
40 min