![Chocolate zucchini cupcakes with blueberry icing Chocolate zucchini cupcakes with blueberry icing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/310D53AC-1087-4CA3-A6AF-B15D10BC548E/Derivates/F5329FB3-7718-48FD-8D53-12B4711A9B09.jpg)
Wersje kompatybilne
Chocolate zucchini cupcakes with blueberry icing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate zucchini cupcakes
- coconut oil cooking spray, for greasing
- 100 g dairy free milk chocolate
- 250 g zucchini, cut into large pieces (3-4 cm)
- 80 g arrowroot flour
- 20 g raw cacao powder
- 50 g coconut flour
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 90 g dark coconut nectar syrup
- 1 tbsp natural vanilla extract
- 4 eggs
Blueberry icing
- 50 g coconut cream
- 1 tbsp gelatine powder
- 125 g fresh blueberries (1 punnet)
- 220 g icing sugar
- 20 g coconut oil (liquid)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1136.9 kJ / 270.7 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 158.4 mg
Alternatywne przepisy
White chocolate and cardamom buckwheat cookies
55 min
Bliss ball rocket skewers
30min
Gluten free gingerbread cookies
2 Std. 35 Min
Almond milk chocolate biscuits (Post-natal)
25u. 15min
Chocolate spelt biscuits
5 Std. 10 Min
Quinoa ANZAC biscuits
1h
Wheat, nut and dairy free muesli slice
1h 45min
Basic berry muffins
40p
Chocolate sweet potato slice
1 Std. 15 Min
Quinoa choc-chip biscuits
35 Min
Wombat slice
45min
Healthy banana bread
1 Std. 15 Min