Chocolate zucchini cupcakes with blueberry icing

Chocolate zucchini cupcakes with blueberry icing

3.9 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 portions

Składniki

Chocolate zucchini cupcakes
  • coconut oil cooking spray for greasing
  • dairy free milk chocolate
    100 g
  • zucchini cut into large pieces (3-4 cm)
    250 g
  • arrowroot flour
    80 g
  • raw cacao powder
    20 g
  • coconut flour
    50 g
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
  • dark coconut nectar syrup
    90 g
  • natural vanilla extract
    1 tbsp
  • eggs
    4
Blueberry icing
  • coconut cream
    50 g
  • gelatine powder
    1 tbsp
  • fresh blueberries (1 punnet)
    125 g
  • icing sugar
    220 g
  • coconut oil (liquid)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 270.7 kcal / 1136.9 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 11.2 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Sód 158.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...