![Seed and nut bread Seed and nut bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/52DEB0CF-BC47-4C0A-90D5-485DEB1C4617/Derivates/DAFFED55-4A7E-44BD-AE54-565F4E66139E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g coconut oil, melted, plus extra for greasing
- 150 g raw almonds
- 1 tbsp sesame seeds
- 1 tbsp flaxseeds (linseeds)
- 1 tbsp chia seeds
- 80 g walnuts, cut into pieces
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 25 g coconut flour
- 6 eggs
- 1 tbsp pure maple syrup
- 1 tbsp apple cider vinegar
- ¼ tsp sea salt
- 1 tbsp pepitas, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1979 kJ / 471.2 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 43.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 327.3 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin, carrot and herb bread
1 godz. 30 min
Chia coconut bread
2h 40min
Sun-dried tomato and pepita bread
2h
Gluten and grain free bread rolls
1h 20min
Buckwheat and almond slider buns
1h 15min
Fennel, date and nut bread
1h 15min
Raw chocolate beetroot cake
2h 15min
Gluten free Mediterranean bread
1 Std. 35 Min
Gluten free carrot and almond cake
2h 30 min
Paleo sandwich bread
1 godz. 30 min
Zucchini banana loaf
1 Std. 45 Min
Buckwheat bread
2 godz. 5 min