Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline lavate e asciugate
- 2 cipollotti a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di zucchine a rondelle (0.5 cm)
- 100 g di prosciutto crudo a listarelle (2-3 cm)
- 10 fiori di zucca, puliti e in quarti
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 240 g di trofie fresche (cottura 4 minuti))
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 g di semi di chia (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 6372 kJ / 1523 kcal
- Białko
- 58.2 g
- Węglowodany
- 181.8 g
- Tłuszcz
- 62.6 g
- Błonnik
- 11.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne risottate carciofi e zucca
40 Min
Penne integrali alla crema di zucca e pistacchi
30 Min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35 Min
Orecchiette con crema di zucca e speck
35 Min
Pennette salsiccia e fiori di zucca
40 Min
Orecchiette speck e radicchio
35 Min
Penne integrali con melanzane, pomodori e mozzarella
40 Min
Penne risottate ai cuori di carciofo, prosciutto e ricotta
45 Min
Fusilli, carciofi e cacio
40 Min
Orecchiette cicoria e mozzarella
40 Min
Orecchiette con zucca, porcini e noci
3 godz. 30 min
Paccheri zucca e salsiccia
30 Min