Wersje kompatybilne
Insalata di pasta integrale con prosciutto crudo, melone e fagiolini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di fagiolini verdi freschi lavati, spuntati e a metà
- 500 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 130 g di prosciutto crudo a listarelle
- 320 g di pasta secca tipo penne integrali
- 200 g di polpa di melone a cubetti
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1944.5 kJ / 464.8 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 Min
Salmone fresco in insalata di fagiolini e uova
40 Min
Insalata di riso alla birra
1 godz. 40 min
Insalata di pasta con tonno affumicato, finocchi e olive
30 Min
Insalata di pasta integrale
40 Min
Misto di cereali con zucchine alla menta e tonno
35 Min
Uova fiamminghe al vapore
45 Min
Penne integrali con capperi e olive
30 Min
Insalata di riso, frittata e verdure
50 Min
Pasta fredda alle verdure
1h
Fusilli ai legumi e verdure di primavera
40 Min
Insalata di riso vegetariana
40 Min