Calamari alla provenzale con fantasia di verdure

Calamari alla provenzale con fantasia di verdure

4.3 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 80 g di cipolla a pezzi
  • 150 g di peperone rosso pulito e a pezzi (3-4 cm)
  • 30 g di olio di oliva
  • 600 g di anelli di calamaro crudi
  • 5 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di peperoncino Espelette, in polvere
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza grattugiata e il succo
  • 10 foglie di basilico fresco lavate e spezzettate
  • 500 g di pomodori a metà
  • 3 pizzichi di pepe bianco macinato
  • 300 g di zucchine a tocchetti (circa 1 cm)
  • 100 g di peperone giallo pulito e a striscioline
  • 200 g di bulbo di finocchio a striscioline
  • 160 g di olive verdi denocciolate

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 357 kcal / 1494 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...