
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji
Składniki
-
8 - 10 suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (olej zachować)
-
240 g białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
-
1 ząbek czosnku
-
1 ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
¼ - ½ łyżeczki soli (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
-
6 gałązek tymianku, świeżego tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
115.6 kcal /
484.3 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
7.6 g
Węglowodany
7.4 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
265.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DODATKI DO PIECZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45 min
Hummus z buraka
1 godz.
Pasta z pieczarek i słonecznika
30 min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 min
Hummus z zielonego groszku
40 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1 godz. 30 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min
Pasta śródziemnomorska
15 min