Wersje kompatybilne
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 - 10 suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych (olej zachować)
- 240 g białej fasoli, z puszki, odsączonej z zalewy
- 1 ząbek czosnku
- 1 ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki suszonych płatków chili
- ¼ - ½ łyżeczki soli (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki cukru
-
6
gałązek tymianku, świeżego, tylko liście
lub 1 ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 484.3 kJ / 115.6 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 265.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hummus z suszonymi pomidorami
10min
Pesto szpinakowe
10min
Pasta z pieczonej marchewki z kuminem
1h
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 min
Pesto z rukoli
10min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15min
Hummus z zielonego groszku
40 min
Pasta z pieczarek i słonecznika
30 min
Pasta śródziemnomorska
15min
Pasta z prażonego słonecznika
10min