Urządzenia i Akcesoria
Placki jaglane z jabłkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
150 g kaszy jaglanej
-
400 g jabłek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
130 g mleka
-
60 g miodu wielokwiatowego
-
⅓ płaskiej łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 płaska łyżeczka cukru wanilinowego½ płaskiej łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
50 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
¼ płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 jajko
-
olej rzepakowy do smażenia placków
-
cukier puder do dekoracji (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
55.7 mg
Białko
8.2 g
Kalorie
1350.4 kJ /
322.8 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
65.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczony naleśnik jaglany z malinami i jogurt mango
10 godz. 50 min
Placki z amarantusa i banana
55 min
Gofry owsiane
45 min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 min
Placki gryczane bez laktozy
35 min
Jaglanka z bananami i orzechowym sosem
45 min
Placki z serkiem
45 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Owsiane placki bananowe
15 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 min
Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami
30 min