
Urządzenia i Akcesoria
Placki jaglane z jabłkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
kaszy jaglanej150 g
-
jabłek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych400 g
-
mleka130 g
-
miodu wielokwiatowego60 g
-
cynamonu, mielonego⅓ płaskiej łyżeczki
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM½ płaskiej łyżeczki
-
mąki pszennej pełnoziarnistej50 g
-
proszku do pieczenia¼ płaskiej łyżeczki
-
jajko1
-
olej rzepakowy do smażenia placków
-
cukier puder do dekoracji (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
322.8 kcal /
1350.4 kJ
Białko
8.2 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
65.4 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
55.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pieczony naleśnik jaglany z malinami i jogurt mango
10 godz. 50 min
Placki z amarantusa i banana
55 min
Gofry owsiane
45 min
Gofry jaglano-bananowe
45 min
Placki gryczane bez laktozy
35 min
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1 godz. 5 min
Owsiane placki bananowe
15 min
Placki z serka wiejskiego
30 min
Gofry jaglane z pastą z suszonych pomidorów i rukolą
50 min
Gofry kukurydziane z salsą z awokado
1 godz.
Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami
30 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min