Gerstenrisotto mit Pilzen

Gerstenrisotto mit Pilzen

4.1 48 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Haselnüsse ganz
    50 g
  • getrocknete Marillen, entsteint halbiert
    50 g
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Steinpilze, getrocknet
    10 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • rote Chilischote, frisch (z.B. Bird's eye chili), entkernt
    ½
  • Wasser
    700 g
  • Salz etwas mehr zum Würzen
    1 ½ TL
  • Olivenöl etwas mehr zum Braten
    20 g
  • Rollgerste gewaschen
    150 g
  • braune Champignons in Scheiben
    250 g
  • Kräuterseitlinge in Scheiben
    250 g
  • Ayran
    30 g
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Pistazien, gehackt zum Garnieren
    25 g
  • frische Petersilie gehackt, zum Garnieren
    4 TL

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 393 kcal / 1646 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 12.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...