
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Quinoa
- 100 g frische Wildkräuter Giersch (siehe Tipp und Variante)
- 80 g Zwiebeln halbiert
- 2 Knoblauchzehen halbiert
- 120 g Suppengemüse (z. B. Karotte, gelbe Rübe, Sellerie, Petersilienwurzel), in Stücken
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 100 g Weißwein trocken (siehe Variante)
- 300 g Wasser
- 2 - 3 EL Butter in Stückchen, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Sauerrahm
- 4 Eier
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 250 g Feta
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 608 kcal / 2550 kJ
- Białko
- 29 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Węglowodany
- 38 g
- Błonnik
- 5 g