Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 450 g carrots, cut in pieces
- 150 g apples, cored, quartered
- 140 g avocado, cut in pieces
- 30 g lemon juice
- 200 - 300 g water
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp curry powder
- 1 Tbsp fresh coriander, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 550 kJ / 132 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot, Orange and Ginger Soup
25 min
Vegetable Soup
35 min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35 min
Broccoli And Blue Cheese Soup
25 min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Pumpkin Soup
35 min
Curried Carrot And Ginger Soup
50 min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Leek and Potato Soup (TM5)
40 min
Broccoli, Cauliflower and Courgette Soup, Tomatoes Stuffed with Tuna and Leeks, and Tomato Rice
45 min
Cream of Vegetable Soup
15 Min