Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g shallots, halved
- 1 garlic clove
- 3 sprigs fresh mint, leaves only
- 300 g frozen green peas, defrosted
- 500 g water
- 100 g dry white wine
- 200 g milk
- 30 g plain flour
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- oil, for frying
- 100 g Serrano ham, sliced
- 100 g cream (see tip)
- 6 tsp crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1143 kJ / 273 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Creamy Tomato Soup
25min
Creamy tomato soup
30 Min
Carrot and Coriander Soup
25min
Creamy Courgette Soup
25min
Creamed Lettuce Soup, Broccoli with Black Olive Sauce
45min
Creamy Pepper Soup
20 Min
Broccoli and stilton soup
30 Min
Beetroot Soup, Horseradish Dumplings
1 Std. 15 Min
Spinach and Parmesan Soup
45min
Asparagus Stem Soup
55min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 Min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 Min